Aqil Radjab – 17 april 2014

sh.kempenaar@gmail.com Geen categorie Leave a Comment

In Grou, in het mooie notariskantoor van Aangenaam Notarissen, zijn we deze keer te gast. Er zijn maar liefst 16 prospects, waarvan er 6 meteen lid worden. Spreker is Aqil Radjab, die ons meeneemt langs zijn persoonlijke Road to Success. Na een faillissement is hij weer opgekrabbeld. Hij vertelt over zijn levenslessen.

Om om te gaan met alle psychologische prikkels die tegenwoordig op je af komen, noemt hij drie dingen om je daartegen te wapenen: 1. Prioriteiten stellen. 2. Handelen vanuit kracht. 3. Over je angst heen stappen.

Ad 1. Als je voor jezelf doelen stelt, kun je ook makkelijker prioriteiten stellen. Als je gelooft in je doelen, dan ben je je eigen visionair en laat je je niet afremmen. Vervolgens is het bereiken van je doel een fantastisch moment. Streef de doelen na die voor jou belangrijk zijn.

Ad 2. Succes is afhankelijk van wat jij vindt dat succes is. Ben je niet tevreden over je eigen succes? Neem dan initiatief op een krachtige manier. Handel doelbewust en laat de energie stromen. Laat je dus niet leiden door twijfel, vlucht- of vechtgedrag.

Ad 3. Ga na wat de echte reden is waarom je sommige dingen niet doet, die wel moeten gebeuren. Zelf had hij een hekel aan koude acquisitie. Eerst dacht hij dat luiheid de reden was, maar de werkelijke reden was angst voor afwijzing. Wat hem de ogen deed openen was de tekst ‘Niemand ziet de onzichtbare man’. Je móet jezelf zichtbaar maken, wil je opvallen bij potentiële klanten.

Twee fouten van hem zelf waren dat hij dacht alles zelf te kunnen doen en dat hij talenten van zijn medewerkers onvoldoende inzette. Zijn dringende advies is dan ook: zoek mensen op die dingen kunnen, die je zelf niet kunt.

Zijn lijfspreuken zijn:
– Er bestaat geen falen, enkel resultaten
– Als je nu niet dankbaar kunt zijn voor wat je hebt, dan kun je dat later ook niet.

In zijn boek ‘De slechtste ondernemer ooit’ beschrijft hij 7 gebieden, die in balans moeten zijn voor een fijn leven. Als je daar mee ‘speelt’, kun je meer dan je zelf dacht. ‘Life is not the number of breaths you take, but it is about the moments that take your breath away’.

De aanwezigen zijn vol lof over deze avond. Een greep uit de opmerkingen: ‘Zet aan tot actie’, ‘Oppepper deze avond’ en ‘Grote spreker, zet je aan het denken’. De avond wordt met een 8,9 gewaardeerd, als gemiddeld rapportcijfer! Als kers op de taart krijgen alle aanwezige leden het boek van Aqil gratis.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.