Verslag Durf-te-vragensessie met Juul Martin op 16 november 2017

Erwin Hoekstra Geen categorie

Donderdagavond, 16 november 2017, was JBN Fryslân te gast bij het bedrijvencentrum De Fabriek in Leeuwarden. We mochten maar liefst 7 prospects verwelkomen, waaronder één nieuw lid. Onder leiding van Juul Martin leerden we alles over de deeleconomie. De deeleconomie is ontstaan vanuit het idee dat we in overvloed en welvaart leven. ‘Delen’ is in dit verband: een bijdrage leveren aan het geheel zonder dat je iets verhuurt of verkoopt. Je draagt iets onbetaald bij. Voorbeeld is Wikipedia. Er is een overvloed en anderen kiezen daaruit wat ze nodig zijn. Waar het vroeger vooral ging om adverteren en de eigenschappen van een product/dienst, gaat het nu om reputatie, community en ‘shared access’. Collaboratieve zaken.

Juul is oprichter van de Deelwinkel. Eerst was dat een fysieke winkel, nu is het een merk. Onder dit merk organiseren ze durf-te-vragensessies, is een deelbon uitgebracht, is op scholen het vak Doelkunde geïntroduceerd en worden lezingen gegeven. Het geheim is dat als je vraagt wat je wilt, je krijgt wat je wilt.

Vervolgens hielden we een Durf-te-vragensessie. Een aantal leden hebben we tot hun vreugde kunnen helpen met concrete tips en aanwijzingen. Hierna hebben we nog even nagepraat onder het genot van een hapje en drankje in het bedrijfsrestaurant van De Fabriek.

Heb je interesse in het boek over Durftevragen, je kunt het hier bestellen.