Workshop ‘Get your ducks in a row’, 16 februari 2017

Erwin Hoekstra Geen categorie

Op donderdag 16 februari was JBN te gast bij de Rabobank in Leeuwarden. We zaten op de 9e etage, van waar we een prachtig uitzicht hadden over de verlichte stad.

Als eerste kregen we een presentatie van Ingrid Vellinga over de Culturele Hoofdstad 2018. Men rekent op 4 miljoen bezoeken in Friesland in 2018. De opening is op 27 januari 2018 en daarna is het drie dagen feest. Doel van CH2018 is om Friesland bestendig te maken voor de toekomst. Cultuur en bijbehorende events zijn de middelen om dat te bereiken. Ze gebruiken hiervoor de vijf E’s: Europa, Experience, Ecology, Empowerment en Entrepreneurship. Ingrid benadrukte dat het geen Leeuwardens feestje is, maar de hele provincie aangaat. Ze vroeg dan ook om initiatieven uit de hele ‘mienskip’. Initiatieven voor events die mensen verbinden. Er is er al een aantal gemeld, maar er kan nog meer bij. Ingrid riep een ieder op om initiatieven te melden. De rol van de stichting CH2018 is om te faciliteren, b.v. in het leggen van contacten (niet om financieel te ondersteunen). Verder kun je CH2018-member worden door € 2.018,- te doneren. Dit kan als bedrijf, maar ook als club. Je krijgt dan o.a. zendtijd op Omrop Fryslân.

Na deze presentatie kregen we de workshop door Milly van der Meulen van Simply Organized. We kregen tips over het organiseren van je werk. Vaak word je snel afgeleid door de waan van de dag. Gevolg is dat je je druk voelt en geen overzicht meer hebt. De oorzaken kunnen divers zijn (roken, e-mail, social media etc.). Belangrijk is dan om te bepalen of iets belangrijk of urgent is. Dat bepaalt of je iets direct doet, inplant, delegeert of verwijdert. Ze gaf o.a. als tip e-mail niet te zien als telefoon. Je hoeft niet meteen te reageren, maar kunt keuzes maken en verwerktijd inplannen. Verder wees ze op een zg wachtwoordenkluis, snelkoppelingen voor toetsen (Get Fingertips) en programmamogelijkheden in Outlook. In de workshop liet Milly ons actief nadenken over onze eigen tijdvreters en hoe we die kunnen omzetten naar tijdwinners. Het was nuttig om hier eens goed bij stil te staan. Ga hier naar de workshop van Milly van der Meulen (Prezi):

http://www.simplyorganized.nl/prezi-jbn/

Na de workshop was er nog een gezellige netwerkborrel, die aangeboden werd door de Rabobank.